ir a la entrada
ESTRELLA M└GICA


Solucions i explicaciˇ

ESTRELLES

Paraules amb les estrelles a les visites virtuals:

 • FARTET: Sant Pere Pescador
 • MARTIN: Figueres
 • AGUILA: Els Aiguamolls
 • NAISH: Windsurf
 • PELUDA: l’Escala
 • MORITO: Gaviota
 • NUTRIA: la Ballena Alegre
 • TRITON: las Dunas
 • MOSCON: Palmeras
 • LUCION: Aquarius

Windsurf: Fotos duplicades

SOLUCIONS DELS ENIGMES

Sant Pere Pescador
CARAMANY
Amb la clau correcta es veu l’enigma, amb una imatge de multitud de punts blaus i un de vermell, sobre el qual versa la pregunta. Si s’observa una fotografia aèria de Sant Pere (per exemple, a Google Maps) es pot deduir que els punts blaus corresponen a les piscines que es veuen en aquesta foto. El punt vermell se centra sobre la Casa CARAMANY, que és la resposta, i sobre la qual hi ha abundant informació a Internet i a la pròpia pàgina web del poble.
La dada S és WAGNER.

Figueres
CULLERA o CULLEROT
El senyal el pots localitzar entrant a Street View (al qual et porta l’enllaç)
A mapa pots veure el senyal reproduït a l’enigma i, si gires cap a l’esquerra, veuràs la gran cullerot o gran cullera. Ambdues respostes es consideren correctes.
La dada F és DILLUNS.

Els Aiguamolls
ANAS QUERQUEDULA
Un cop es col·loquen a la sopa de lletres les paraules, que són noms d’animals del parc, apareix la imatge d’aquest ànec, el nom del qual s’ha de descobrir. És fàcil identificar-lo perquè és el símbol del parc.
La dada E és TAURE.

Windsurf
2008
La successió de cartells es correspon a la concentració VW (Volkswagen) que se celebra en aquests mateixos dies. Hi ha cartells amb un mateix estil des de 2007 i figuren en l’animació els de 2007, 2009, 2010, 2011 i 2012.
La dada W és HOMÒNIM

L’Escala
ESPINOSA
Quan el jugador finalitza l’encreuament li mostra una foto d’una dona gran i es pregunta pel seu cognom. En aquest cas, la combinació de les dades de l’encreuament (mol·luscos) i de la referència a una exposició de malacologia relacionada amb l’Escala dóna com a resultat Matilde Espinosa, que va llegar a la població la seva gran col·lecció de petxines.
La dada L és ANNA.

La Gaviota
349
La manera d’arribar és descarregar-se un PDF en què se seguiran les instruccions que permeten muntar un corbatí amb números per ambdues cares i de què es dedueix el número 72520569.
A la pàgina de contacte de la web (http://www.lagaviota.com/contacto/) apareix el número de contacte +34 972 52 05 69.
La dada G és DOLLARS.

La Ballena Alegre
ONCE o 11
La imatge és la felicitació nadalenca de 2011. El text de la pista fa referència que visualitzis aquesta imatge i vagis 2 fotos cap a la dreta (enrere en el temps) a Facebook (el logotip apareix cada 10 segons substituint un fragment de la imatge de les balenes treballadores), on apareixen aquestes “balenes treballadores” (7 en total) i un comentari d’aquesta imatge a Facebook fa referència al joc d’enigmes i t’aclareix que hi ha altres 4 balenes amagades darrere, per la qual cosa la solució és 7+4=11.
La dada B és STUDIUM.

Las Dunas
LALADU
Quan s’arrosseguin els trossos de QR i es col·loquin adequadament en posició, mantenint el zoom constant, només es necessita un intèrpret de QR (per exemple http://i-nigma.com/Downloadi-nigmaReader.html) per saber el que surt en interpretar-lo: “La teva clau és el nom de la mascota del càmping”, el nom del qual es pot saber només entrant a la seva pàgina web.
La dada D és SPELLBOUND.

Las Palmeras
30 o TRENTA
En obrir el joc de les diferències i trobar l’única que hi ha, s’obté la dada 17500. La diferència que es demana és la que existeix entre aquesta dada i el 17470, que és el codi postal (segons es diu a la pista) del càmping.
La dada P és PEKI D’OSLO.

Aquarius
ROMA
El recorregut que es veu a la imatge es correspon amb el que s’efectuaria sobre el plànol del càmping en passar de la parcel·la 101 a la 182 (com diu al text). Si es “dibuixa” aquest recorregut s’obté el camí que es veu a la imatge i la fletxa ens indica la direcció Nord del mapa per poder identificar les parcel·les que corresponen a les fitxes vermelles (16, 64, 161, 208, 264 i 521) i verdes (51, 63 i 135), cosa que implica 1234-249=985.
Aquest és l’any en què es va nomenar papa Joan XV (imatge), que va regnar entre Joan XIV i Gregori V (pista), i que era romà com gairebé tots els papes de llavors. http://es.wikipedia.org/wiki/Juan_XV
En passar el ratolí sobre la foto es llegeix com a text alternatiu JXV, que és el nom del papa. Si es passa el ratolí per l’única fitxa verda sobre el recorregut, es llegeix 135 i sobre la fitxa vermella el 161, que orienten sobre les parcel·les que són.
La dada és A CHUPA-CHUPS.

EL FANTASMA

Les successives dades (10 en total) permeten completar la pàgina final i resulten les següents frases referides al fantasma:

 • El fantasma era TOCAYO del seu germà (Salvador).
 • El seu signe del zodíac és TAURE o DRAC, segons com es miri.
 • Va néixer un DIMECRES i va morir un DILLUNS.
 • Va morir escoltant WAGNER (Tristany i Isolda).
 • La seva germana es deia ANNA.
 • Va ser editor de la revista STUDIUM.
 • Va participar en una (L’ÂGE D’OR) amb Luis (Buñuel, MOONTIDE (guió), DESTINO (Disney)) i també va intervenir a SPELLBOUND (decorats).
 • Li agradaven els CHUPA-CHUPS (disseny del logotip).
 • La seva protegida era PEKI D’OSLO (Amanda Lear),
 • André (Breton) la va batejar amb el cognom (Avida) A. DOLLARS.
 • En negreta les soluciones i entre parèntesi l’explicació.

A partir de totes aquestes dades el jugador dedueix que es tracta de SALVADOR DALÍ.
Encara que pugui semblar complicat, en realitat gairebé surt directament en un cercador en posar totes les dades obtingudes.

L’enigma final fa referència a un quadre del pintor, al Museo Thyssen de Madrid, titulat Somni causat pel vol d’una vespa al voltant d’una magrana un segon abans de despertar, les inicials del qual són les que apareixen a les lletres i asteriscos de l’enigma: *CP*DUA*V*U**SADD.
Les lletres a col·locar, substituint els asteriscos, són SVADMU, que és la solució final del joc.