Ga naar start
MAGISCHE STER


Oplossingen en de uitleg ervan

STERREN

Woorden bij de sterren in de virtuele rondleidingen:

 • FARTET: Sant Pere Pescador
 • MARTIN: Figueres
 • AGUILA: Els Aiguamolls
 • NAISH: Windsurf
 • PELUDA: l’Escala
 • MORITO: Gaviota
 • NUTRIA: la Ballena Alegre
 • TRITON: las Dunas
 • MOSCON: Palmeras
 • LUCION: Aquarius

Windsurf: Dupliceren foto's

OPLOSSINGEN VAN DE RAADSELS

Sant Pere Pescador
CARAMANY
Met de juiste code wordt het raadsel zichtbaar, door middel van een afbeelding met een hele hoop reeks stippen en één rode, waarover de vraag gaat. Als je een luchtfoto van Sant Pere (bij voorbeeld in Google Maps) bekijkt, kun je daaruit opmaken dat de blauwe stippen overeenstemmen met de zwembaden die op die foto te zien zijn. De rode stip richt zich op Casa CARAMANY, dat het antwoord is en waarover veel informatie te vinden is op Internet en op de eigen site van de gemeente.
Het gegeven S is WAGNER.

Figueres
LEPEL
Het verkeersbord kun je opsporen met Street View (waar de link naartoe leidt)
Op de kaart kun je het verkeersbord zien dat in het raadsel verwerkt is, en als je naar links draait zie je de grote lepel.
Het gegeven F is MAANDAG.

Els Aiguamolls
ANAS QUERQUEDULA (ZOMERTALING)
Als de woorden eenmaal in de woordzoeker zijn geplaatst, die de namen zijn van de dieren uit het park, verschijnt de afbeelding van die eend waarvan de naam ontdekt moet worden. Het is makkelijk te achterhalen want het is het symbool van het park.
Het gegeven E is STIER.

Windsurf
2008
De reeks reclameborden correspondeert met de bijeenkomst van VW (Volkswagen) die op dezelfde dagen zal worden gehouden. Er zijn borden met eenzelfde stijl sinds 2007 en in de animatie komen die van 2007, 2009, 2010, 2011 en 2012 voor.
Het gegeven W is NAAMGENOOT.

L’Escala
ESPINOSA
Wanneer de speler het kruiswoord af heeft wordt een foto van een oudere dame getoond en wordt naar haar achternaam gevraagd. In dit geval geeft de combinatie van de gegevens van het kruiswoord (weekdieren) met de verwijzing naar een expositie over malacologie die verband houdt met L’Escala als resultaat Matilde Espinosa, die haar grote schelpencollectie aan de bevolking heeft nagelaten.
Het gegeven L is ANNA

La Gaviota
349
De wijze om het antwoord te verkrijgen is een PDF-bestand downloaden waarin instructies worden opgevolgd die het mogelijk maken een vogel te vouwen met nummers aan beide zijden en waaruit het getal 72520569 wordt afgeleid.
Op de contactpagina van de website (http://www.lagaviota.com/contacto/) verschijnt het contactnummer +34 972 52 05 69.
Het gegeven G is DOLLARS

La Ballena Alegre
ELF of 11
De afbeelding is de kerstkaart van 2011. De tekst van deze route verwijst naar het visualiseren van die afbeelding en geeft aan dat je 2 foto’s naar rechts moet gaan (terug in de tijd) op Facebook (het logo verschijnt elke 10 seconden, waarbij het een deel van de foto van de werkende walvissen vervangt), waar genoemde ‘werkende walvissen’ (7 in totaal) verschijnen en een opmerking die bij die foto op Facebook is geplaatst naar het raadselspel verwijst en verduidelijkt dat er daarachter nog 4 walvissen zijn, waardoor de oplossing 7+4=11 is.
Het gegeven B is STUDIUM

Las Dunas
LALADU
Als de QR-delen worden gesleept en deze goed worden neergezet, waarbij de zoom constant in positie wordt gehouden, heb je slechts een QR scanner nodig (bijvoorbeeld http://i-nigma.com/Downloadi-nigmaReader.html)om te weten wat er staat als het gescand wordt: ‘Je code is de naam van de mascotte van de camping’, waarvan de naam kan worden achterhaald door naar die website te gaan.
Het gegeven D is SPELLBOUND

Las Palmeras
30 of DERTIG
Bij het openen van het spel zoek de verschillen en het vinden van het enige bestaande verschil, wordt het gegeven 17500 verkregen. Het verschil waarnaar wordt gevraagd is het verschil tussen dat gegeven en 17470, dat de Postcode (zoals de aanwijzing aangeeft) van de camping is.
Het gegeven P is PEKI D’OSLO

Aquarius
ROMA
De route die op de foto is afgebeeld correspondeert met het traject dat op de kaart van de camping zou moeten worden afgelegd om van kavel 101 naar kavel 182 te gaan (zoals aangegeven in de tekst). Als genoemde route ‘wordt uitgetekend’ wordt de op de foto afgebeelde route verkregen,waarbij de pijl ons richting Noord aangeeft op de kaart zodat de kavels die met de rode fiches (16, 64, 161, 208, 264 en 521) en groene (51, 63 y 135) overeenkomen aangewezen kunnen worden, hetgeen 1234-249=985 inhoudt.
Dat is het jaar van de benoeming van Paus Johannes XV (afbeelding), die regeerde tussen Johannes XIV en Gregorius V (aanwijzing) en die een Romein was zoals bijna alle toenmalige pausen.
http://es.wikipedia.org/wiki/Juan_XV
Als je met de muis op de foto gaat staan lees je als alternatieve tekst JXV, dat de naam is van de paus. Als je met de muis op de enige groene fiche van de route gaat staan, lees je 135 en op de rode fiche 161, hetgeen aangeeft om welke percelen het gaat.
Het gegeven is A CHUPA-CHUPS

DE MYSTERIEUZE PERSOON

De opeenvolgende gegevens (10 in totaal) staan toe het eindscherm aan te vullen waardoor de volgende zinnen die betrekking hebben op de mysterieuze persoon ontstaan:

 • De mysterieuze persoon was NAAMGENOOT van zijn broer (Salvador).
 • Zijn dierenriemteken is STIER of DRAAK, afhankelijk van hoe je er naar kijkt.
 • Hij is geboren op een WOENSDAG en is overleden op een MAANDAG.
 • Hij overleed terwijl hij naar WAGNER (Tristan en Isolde) luisterde.
 • Zijn zusje heette ANNA.
 • Hij was redacteur van het tijdschrift STUDIUM.
 • Hij naam deel aan een (L’ÂGE D’OR) met Luis (Buñuel, MOONTIDE (scenario), DESTINY (Disney) en nam ook deel aan SPELLBOUND (decors).
 • Hij hield van CHUPA-CHUPS (het logo ontwerp).
 • Zijn protégee was PEKI D’OSLO (Amanda Lear).
 • André (Breton) doopte hem met de achternaam (Avida) A. DOLLARS.
 • In vet gedrukt de antwoorden en tussen haakjes de uitleg.

Uit deze gegevens zal de speler concluderen dat het gaat om SALVADOR DALÍ.
Hoewel het ingewikkeld lijkt, verschijnt de naam vrijwel direct na het invoeren van alle verkregen gegevens in een zoekmachine.

Het raadsel heeft betrekking op een schilderij van de kunstschilder, in het Museo Thyssen van Madrid, getiteld Droom veroorzaakt door de vlucht van een bij rond een granaatappel,  een seconde voor het ontwaken, wiens initïalen de initïalen zijn die bij de letters en asterisken van het raadsel verschijnen: D*DDVV**RE*E*V*O
De te plaatsen letters, ter vervanging van de asterisken, zijn VEBGSH, dat de eindoplossing van het spel is

.